Indeklima institution

På institutioner, hvor mange mennesker, børn og unge opholder sig i flere timer, har inde-klimaet en stor betydning for indlæringsevnen og trivsel.

Genvinding giver sundt indeklima
I opholdsområdet skal der være behagelig atmosfære og komfortable forhold. De nye ventilationssystemer som fx. genvindingsanlæg udskifter konstant luften i rummet og sikrer et sundt indeklima hele dagen. Effektiviteten falder faktisk med 20-30%, når vi opholder os i usundt indeklima.

Et genvindingsanlæg er en investering, der hurtigt er tjent ind igen – både i kraft af bedre trivsel og i form af energibesparelser.

Selvregulerende indeklima
Hyppig udluftning er ikke tilstrækkeligt og derfor anbefales det at bruge fx genvindingsanlæg eller aircondition for at opnå en konstant udskiftning af luften. En CO2-måler kan kobles til anlægget og selv afgøre, hvordan driften af anlægget skal være for at bevare det sunde indeklima.Når indeklimaet er sundt, vil vores indlæringsevne øges med 15%.

 

Indeklimaet i personaleområdet er vigtigt for energiniveauet
Man skal ikke være udsat for dårlig indeklima i særlig lang tid, før man hurtig bemærker at noget er galt.
Hovedpine, træthed og utilpashed er alle direkte følgevirkninger af dårligt indeklima. Derfor er det vigtigt at indeklimaet i personaleområdet er sundt og komfortabelt.
Med klimastyring som fx genvindingsanlæg bliver luften i personaleområdet konstant udskiftet og du kan nemt indstille temperaturen, så den passer til jeres behov.